Абсцес

Аюрведа лечения

Абсцесите – не просто бактерии, а енергиен дисбаланс

Абсцесите са възпаления, при които в кухини, образувани в тъканите, се събира гной – бактерии с отделените от тях отрови, живи и мъртви бели кръвни клетки, хранителни вещества, чрез които организмът се е мъчил да пребори възпалението на тъканта. Течността е гъста и капсулована, възпаленото място се зачервява, подува се, затоплено е и болезнено, най-вече при допир до гнойта в капсулата на върха на подутината.

Абцес снимкаАбсцесите могат да се развият за различни периоди – бързо, за часове, или постепенно, в продължение на дни, и да се появят на най-различни места по тялото. Обикновено са на повърхността на кожата, но има и вътрешни абсцеси, които се развиват в тъканта на дадени органи – бъбреци, мозък, дробовете и т.н., или между различни органи.

Как се лекуват абцесите с помощта на Аюрведа?

Абсцесите насочват аюрведа лекаря към два основни типа отклонения от дошовия баланс, като са възможни и комбинирани нарушения в различни степени. Затова за лечението е необходима прецизна диагностика от аюрведа специалист. Без нея и без цялостно премахване на причините – да се възстанови енергийното равновесие – на практика човек се оставя на големият риск рано или късно да се получи повторяемост, или абсцесите да се появят на повече места по тялото.

Едното енергийно отклонение е увеличена Пита. Като енергия в организма, Пита се отнася до трансформациите и съответно до обмяната на веществата. При недобър храносмилателен огън, в храносмилателната система се образуват отрови, които кръвта разнася по тялото. Тровейки тъканите и органите, токсините са предпоставка за различни процеси, включително и възпаленията. Освен това като се натрупват като слой, отровите могат да запушат сротите – малки каналчета в тъканите за енергийни циркулации, което води до възпаления. Кафа се отнася до течностите в тялото, включително и втечняването на храната при храносмилането, както и до имунитета. Тези фактори я свързват с появата на абсцеси.

Аюрведа храненето като лечение! Прочетете цялата статия като се регистрирате в сайта тук!

5 (100%) 1 vote

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.