Абсцес

Аюрведа лечения

Абсцесите – не просто бактерии, а енергиен дисбаланс

Абсцесите са възпаления, при които в кухини, образувани в тъканите, се събира гной – бактерии с отделените от тях отрови, живи и мъртви бели кръвни клетки, хранителни вещества, чрез които организмът се е мъчил да пребори възпалението на тъканта. Течността е гъста и капсулована, възпаленото място се зачервява, подува се, затоплено е и болезнено, най-вече при допир до гнойта в капсулата на върха на подутината.

Абцес снимкаАбсцесите могат да се развият за различни периоди – бързо, за часове, или постепенно, в продължение на дни, и да се появят на най-различни места по тялото. Обикновено са на повърхността на кожата, но има и вътрешни абсцеси, които се развиват в тъканта на дадени органи – бъбреци, мозък, дробовете и т.н., или между различни органи.

Как се лекуват абцесите с помощта на Аюрведа?

Абсцесите насочват аюрведа лекаря към два основни типа отклонения от дошовия баланс, като са възможни и комбинирани нарушения в различни степени. Затова за лечението е необходима прецизна диагностика от аюрведа специалист. Без нея и без цялостно премахване на причините – да се възстанови енергийното равновесие – на практика човек се оставя на големият риск рано или късно да се получи повторяемост, или абсцесите да се появят на повече места по тялото.

Едното енергийно отклонение е увеличена Пита. Като енергия в организма, Пита се отнася до трансформациите и съответно до обмяната на веществата. При недобър храносмилателен огън, в храносмилателната система се образуват отрови, които кръвта разнася по тялото. Тровейки тъканите и органите, токсините са предпоставка за различни процеси, включително и възпаленията. Освен това като се натрупват като слой, отровите могат да запушат сротите – малки каналчета в тъканите за енергийни циркулации, което води до възпаления. Кафа се отнася до течностите в тялото, включително и втечняването на храната при храносмилането, както и до имунитета. Тези фактори я свързват с появата на абсцеси.

Аюрведа храненето като лечение! 

За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

5 (100%) 1 vote[s]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.