Анемия

Най-важните причини за анемията

 

Медицината различава много видове анемия /над 400/ в зависимост от причините, които я предизвикват. Това заболяване обаче основно се свързва с недостиг на желязо, както и на витамин В9, също и на витамин В12.

Намаляването на всяка от тези съставки в организма води до намален хемоглобин. Хемоглобинът от своя страна е важен с това, че чрез кръвта разнася кислорода от дробовете към клетките и тъканите в тялото, и връща въглеродния двуокис за освобождаване през белите дробове. Важна негова съставка е желязото – то е около 4 грама общо в тялото ни, като 60% от тях са в хемоглобина. Така че намаленото количество желязо в организма води до структурни изменения при хемоглобина и нарушаване на функциите му. Анемия, предизвикана от недостига на желязо, се нарича желязодефицитна.

Как да се справим с анемията ? Разберете като се регистрирате тук!

 

Оценете стаията

Специализирал в областта на гериатрията и нутрициологията.

Професионалната му кариера започва през 2005 година с организиране на групи за редукция на наднорменото тегло и повишаване на двигателната им активност.

Участник и лектор в много форуми, семинари и дискусионни теми. Теодор Кордев е привърженик на активния начин на живот и възстановяване на естествения физиологичен ритъм на организма.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.