Аюрведични билкови продукти и масла

Аюрведа лечения

С лечебните методи на Аюрведа човек може да се отърве от всяка една болест.  В Аюрведа се използват разнообразни по вид лекарства като например билки, растителни масла и минерали. В някои случаи се прилагат малки количества пречистени тежки метали с цел усилване на влиянието на другите съставки.

През хилядите години на съществуването си Аюрведа е открила природни лекарства и лечение за всяка болест. Още преди Новата ера за приготвянето на  Аюрведа лекарства са употребявани над 50 000 рецепти с формули за съчетаване на билки в определени съотношения според болестта. В тях е събрано огромно познание, което преди тяхната поява се е предавало устно от мъдрец на ученик.

Аюрведа методите се изпълняват в автентичен вид и в наши дни, като в Индия има доста университети за класическа Аюрведа.
При лечението на дадено заболяване Аюрведа не се фокусира само върху него, за да го излекува. Целта ѝ е да се възвърне здравето на организма и да се отстрани основната причина за болестите.

Вижте повече за методите на лечение по Аюрведа чрез билки и билкови продукти! За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

Оценете стаията

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.