Аюрведични билкови продукти и масла

Аюрведа лечения

С лечебните методи на Аюрведа човек може да се отърве от всяка една болест.  В Аюрведа се използват разнообразни по вид лекарства като например билки, растителни масла и минерали. В някои случаи се прилагат малки количества пречистени тежки метали с цел усилване на влиянието на другите съставки.

През хилядите години на съществуването си Аюрведа е открила природни лекарства и лечение за всяка болест. Още преди Новата ера за приготвянето на  Аюрведа лекарства са употребявани над 50 000 рецепти с формули за съчетаване на билки в определени съотношения според болестта. В тях е събрано огромно познание, което преди тяхната поява се е предавало устно от мъдрец на ученик.

Аюрведа методите се изпълняват в автентичен вид и в наши дни, като в Индия има доста университети за класическа Аюрведа.
При лечението на дадено заболяване Аюрведа не се фокусира само върху него, за да го излекува. Целта ѝ е да се възвърне здравето на организма и да се отстрани основната причина за болестите.

Вижте повече за методите на лечение по Аюрведа чрез билки и билкови продукти! Регистрирайте се в сайта, за да видите цялата статия тук!

Оценете стаията

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.