Астма

Астматичен пристъп при хората

Астмата и дошовият дисбаланс 

Астмата е болест, при която бронхите се стесняват, преминаването на въздуха се ограничава и това силно затруднява дишането. То е съпроводено с хрипове и кашлица, като силен пристъп може да доведе до задушаване. Ограниченото дишане води до намалял приток на кислород към тъканите и мозъка, с което се въздейства негативно върху целия организъм.

Астматичен пристъп при хората

За Аюрведа астмата е основно болест на разбалансираната Кафа – биологичната енергия, отговаряща за течностите. Когато се е натрупала в излишък в стомаха, тя преминава в белите дробове и там се образува течност. Излишъкът първо трябва да се върне в стомаха, след което да се изведе от тялото. Бронхиалните спазми пък са свързани с нервната система, за която отговаря Вата – Дошата на всички движения. Участие обикновено има и третата Доша – Пита, която е за трансформациите. При недобро храносмилане се образуват токсини, които блокират енергийните пътища и предизвикват изменения при Дошите. Лечението е дългосрочно, но пристъпите трябва да се овладяват веднага – спазмите на бронхите да се прекратят и да се освободи дишането.

Как да се излекуваме от астма с помощта на Аюрведа? Прочетете цялата статия като се регистрирате в сайта тук!

5 (100%) 1 vote

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.