Астма

Астматичен пристъп при хората

Астмата и дошовият дисбаланс 

Астмата е болест, при която бронхите се стесняват, преминаването на въздуха се ограничава и това силно затруднява дишането. То е съпроводено с хрипове и кашлица, като силен пристъп може да доведе до задушаване. Ограниченото дишане води до намалял приток на кислород към тъканите и мозъка, с което се въздейства негативно върху целия организъм.

Астматичен пристъп при хората

За Аюрведа астмата е основно болест на разбалансираната Кафа – биологичната енергия, отговаряща за течностите. Когато се е натрупала в излишък в стомаха, тя преминава в белите дробове и там се образува течност. Излишъкът първо трябва да се върне в стомаха, след което да се изведе от тялото. Бронхиалните спазми пък са свързани с нервната система, за която отговаря Вата – Дошата на всички движения. Участие обикновено има и третата Доша – Пита, която е за трансформациите. При недобро храносмилане се образуват токсини, които блокират енергийните пътища и предизвикват изменения при Дошите. Лечението е дългосрочно, но пристъпите трябва да се овладяват веднага – спазмите на бронхите да се прекратят и да се освободи дишането.

Как да се излекуваме от астма с помощта на Аюрведа? За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

5 (100%) 1 vote[s]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.