Болкови синдроми

Аюрведа лечения

Болков синдром – симптоми и причини 

Особеното при болковия синдром е, че има редица симптоми, включително и болки, но няма развита конкретна болест, която да ги обяснява. Това по принцип трудно се възприема от пациентите, които изпадат в постоянна тревожност: „Какви ми има и защо не го откриват?“. Още повече, че болките, както и останалите симптоми, могат да обхващат едновременно различни части на тялото.

Болкови синдроми

Може например да има болки в крайниците и чувство, че са подути, което да се съчетава с главоболие. При това въпреки усета на пациента за подуване, такова на практика да няма.

Може например да има затруднено уриниране, болки в пениса или тестисите, но да няма бактериално замърсяване или възпаление, което да ги предизвиква. Болките по тялото могат да бъдат силни, притъпени или остри, парещи, с по-дълги или по-кратки периоди на продължителност.

Те могат да бъдат съпроводени със симптоми, с които нямат пряка връзка чрез заболяване – кожата да измени цвета си, да започнат изменения по ноктите, косопад или засилване на растежа на косата, лесно уморяване, необяснимо безсъние и много други.

На практика болковият синдром може да бъде свързан с най-различни системи в организма – нерви, кости, сърдечно-съдова система, отделителна, при което има комплекс от симптоми, за който няма обясняващо конкретно заболяване. Това предизвиква постоянна тревожност при пациента, която допълнително усложнява проблема, защото може да доведе дори до депресии. А както е известно, те оказват лошо влияние върху нагласата за възстановяване, поведението на човека и върху целия организъм. Затова е важно да се осъзнае, че това не е някакво „страшно заболяване“, а е състояние на съчетани нарушения, настъпили в организма. Те са предизвикани от различни фактори, които не са увредили сериозно някой орган или система, но действат в комплекс и проявите им са различни болки и други симптоми. Смята се, че болков синдром е настъпил, когато това състояние продължи повече от три месеца.

Природната аптека срещу болковите синдроми – как  може аюрведичната медицина да ни помогне! За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

5 (100%) 1 vote[s]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.