Дискова херния

Дискова херния болки в кръста

Защо се появява дисковата херния 

При западния тип човек дисковата херния е често заболяване, като започва да се появява още в зряла възраст – между 30 и 50 години. Обикновено причината е износване на междупрешлените дискове на гръбначния стълб. За Аюрведа това е твърде рано – ако хората спазват нейните принципи за начин на живот, изхабяванията се проявяват далеч по-късно, а заболявания като дисковата херния са рядко срещани.

Дискова херния болки в кръста

Конкретните причините за тази болест са различни – от рязко вдигане на тежко, до по-рискови извъртания и др. В основата обаче е обездвиженият начин на живот с дълги пози в статично положение пред компютъра, да речем. Това прави хората лесно податливи на травми при по-резки движения. Като се прибави и лошото хранене, идва наднорменото тегло, което е допълнително натоварване и затруднена подвижност. Разбира се, може да има и наследственост, или тежка травма при сериозен инцидент. В масовия случай обаче от износването дискът се пропуква, мекото му ядро излиза и притиска нервни окончания. Това предизвиква острата болка на мястото и съответно в краката, ако хернията е в поясната зона или в рамената и ръцете, ако е в шийната и може да се стигне до обездвижване на крайниците.

Как да се справим с дисковата херния с помощта на Аюрведа? За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

Оценете стаията

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.