Дискова херния

Дискова херния болки в кръста

Защо се появява дисковата херния 

При западния тип човек дисковата херния е често заболяване, като започва да се появява още в зряла възраст – между 30 и 50 години. Обикновено причината е износване на междупрешлените дискове на гръбначния стълб. За Аюрведа това е твърде рано – ако хората спазват нейните принципи за начин на живот, изхабяванията се проявяват далеч по-късно, а заболявания като дисковата херния са рядко срещани.

Дискова херния болки в кръста

Конкретните причините за тази болест са различни – от рязко вдигане на тежко, до по-рискови извъртания и др. В основата обаче е обездвиженият начин на живот с дълги пози в статично положение пред компютъра, да речем. Това прави хората лесно податливи на травми при по-резки движения. Като се прибави и лошото хранене, идва наднорменото тегло, което е допълнително натоварване и затруднена подвижност. Разбира се, може да има и наследственост, или тежка травма при сериозен инцидент. В масовия случай обаче от износването дискът се пропуква, мекото му ядро излиза и притиска нервни окончания. Това предизвиква острата болка на мястото и съответно в краката, ако хернията е в поясната зона или в рамената и ръцете, ако е в шийната и може да се стигне до обездвижване на крайниците.

Как да се справим с дисковата херния с помощта на Аюрведа? За да отключите цялата статия се регистрирайте в сайта тук!

Оценете стаията

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.