Гонорея

Гонорея - лечение с Аюрведа

Как организмът да се справи сам с инфекцията 

Често казват, че системите в организма са като скачени съдове – заболее ли една, започват болести и при останалите. Още хиляди години преди Новата ера Аюрведа е извела това в стройна концепция, която се различава от по-късно оформилата се Западна медицина. За Аюрведа органите и системите работят, водени от три енергии в тялото, негови биологични същности. Главната е Вата.

Гонорея - лечение с Аюрведа

Вата енергията отговаря за всички движения и на практика за физиологичните процеси. Другите две енергии – Кафа и Пита, се проявяват благодарение на „двигателната“ Вата. Телесните течности са свързани с Кафа. Най-общо казано, тя отговаря за имунитета и развитието на тялото, защото обезпечава консолидацията на материята, безпроблемната работа на съставните елементи. Пита е свързана с трансформациите – хранителното разграждане и усвояването на веществата. Тези три енергии са в неразривно единство – съчетани в строго определено за всеки човек съотношение. То е зададено при раждането и в него водеща може да е всяка от Дошите, което определя телесния тип на всеки отделен човек.

Аюрведа лечение на гонорея чрез балансиране на дошите – как да го постигнем? Прочетете цялата статия като се регистрирате в сайта тук!

5 (100%) 1 vote

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.