Холистичните методи на Аюрведа – универсалното лечение

Аюрведа лечения

Болестта изчезва, когато се премахне причината 

Аюрведа се различава принципно от Западната медицина при възприемането на човека. Това определя разликите в понятията за здраве, болест, към какво е насочено лечението, как протича.

Холистични методи при аюрведа

За Западната медицина, наричана и алопатична, тялото е съставено от анатомични органи, физиологично свързани в системи. Затова лекарите в конвенционалната медицина са разделени по специалности – невролози, кардиолози, ортопеди, педиатри и т.н., за лечение на отделни органи и системи.

В най-общ план Аюрведа възприема човека в два аспекта на единство. Единият е клетъчното развитие – образуването на тялото от една клетка, след като сперматозоидът оплоди яйцеклетката. При безбройното й деление за образуването на тъкани и органи тя остава свързана с останалите по веригата като първоизточник.

Другият аспект е, че има единството на три същности – физическата е неразривно свързана с емоционалната и духовната. Болестите често засягат и трите. Така аюрведа лекарите са обучени във всичките 8 клона на тази древна медицина: Вътрешни болести; Педиатрия; Психиатрия; Хирургия; Токсикология; заболявания на гърлото, носа, ушите и очите; Репродуктивна медицина, Гериатрия. Заради този цялостен подход, днес Аюрведа се определя като холистична медицина.

Вижте какви болести и как лекува Аюрведа! Полезни съвети, които да опитате във Вашия живот още днес! За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!!

Оценете стаията

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.