Какво трябва да съдържа една здравословна закуска

здравословно хранене

Чипсовете, сладките, баничките, поничките са бързи и вкусни закуски, но пълноценната закуска е балансирана комбинация от здравословни храни. Специалистите по здравословно хранене препоръчват закуска, пълна с протеини, фибри и здравословни въглехидрати.

Каква трябва да бъде здравословната закуска

Здравословната закуска ни енергизира и задава. Здравословната закуска трябва да съдържа източник на протеини. Изследванията показват, че протеинът ни държи сити за по-дълго време, отколкото въглехидратите или мазнините. Задължително прибавяме и плодове. С чаша прясно изцеден плодов сок или плод лесно получавате необходимата доза витамини и фибри със закуската си.
Необходимо е само около 5% от общите калории да идват от мазнини, като източник на мазнини трябва да са само есенциалните мастни киселини. За да се постигне това, е хубаво да се консумират непреработени, естествени храни, без изкуствени заместители.
Не пропускайте здравословна, сутрешна закуска, дори ако бързате или нямате апетит сутрин.

Вижте няколко вкусни предложения за здравословна закуска като се регистрирате в сайта тук!

4.6 (92.22%) 36 votes

Иван Великов е преподавател по Интегрална йога, Бойни изкуства, Карнавални техники и Логически игри с над 10-годишен опит в работата с деца, юноши и възрастни към „Движение за хармонично развитие“ (Body, Mind and Soul Training).

Преминал е множество обучения в системите на Веданта, Будистка, Даоистка и Тантра йога, както с български, така и с чуждестранни преподаватели на световно ниво. Той е двукратен златен медалист на Националното първенство по Йога в България и неколкократен медалист в първенства по класически стилове бойни изкуства. През 2016 г. печели златен медал на Международен шампионат по Йога в Индия.

Има дългогодишен опит в организирането и провеждането на спортни лагери за деца и юноши, планински преходи, младежки обмени с международно участие, тиймбилдинг събития, курсове и семинари за личностно развитие и здравословен начин на живот.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.