Кървящи хемороиди

Аюрведа лечения

Хемороидите – вид, причини, хранителни режими 

Хемороидите се срещат често като заболяване и при двата пола. То засяга аналния канал, където се получава уголемяване на вени, а формата на образуванията, най-общо казано, е топчеста.

Кървящи хемороиди - лечение

Има болезнени и неболезнени, кървящи и некървящи, сухи. Болката и кървенето се появяват обикновено при изхождане. Делят се също така на вътрешни и външни. При вътрешните възпалението е в ануса, в неговото начало, а външните са около самия анус, като разположението им е подкожно. Вътрешните не са болезнени и по-рядко кървят.

Хемороидите се причиняват от Дошов дисбаланс – нарушаване на равновесието между трите енергии в тялото, които отговарят за функциите на организма. Всяка Доша, излязла от равновесието, може да доведе до хемороиди – и Вата, и Кафа, и Пита. Обикновено нарушенията са комбинирани, което води до нарушения в дейностите на различните органи. В основата за поява на хемороидите е недоброто храносмилане, при което в тялото започват да се натрупват токсини. Те могат да запушат и възпалят различни циркулационни канали, в случая – кръвни. Затова лечението включва определен режим на хранене, прочистване от токсини, подправки, билки и масла за балансиране на Дошовите отклонения.

Какво лечение на хемороиди препоръчва Аюрведа медицината! Какви билки и препарати са ефективни и как да се справим с проблема сами! Отговорите на тези и още любопитни въпроси вижте като отключите цялата статия като се регистрирате в сайта тук!

5 (100%) 1 vote

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.