Кървящи хемороиди

Аюрведа лечения

Хемороидите – вид, причини, хранителни режими 

Хемороидите се срещат често като заболяване и при двата пола. То засяга аналния канал, където се получава уголемяване на вени, а формата на образуванията, най-общо казано, е топчеста.

Кървящи хемороиди - лечение

Има болезнени и неболезнени, кървящи и некървящи, сухи. Болката и кървенето се появяват обикновено при изхождане. Делят се също така на вътрешни и външни. При вътрешните възпалението е в ануса, в неговото начало, а външните са около самия анус, като разположението им е подкожно. Вътрешните не са болезнени и по-рядко кървят.

Хемороидите се причиняват от Дошов дисбаланс – нарушаване на равновесието между трите енергии в тялото, които отговарят за функциите на организма. Всяка Доша, излязла от равновесието, може да доведе до хемороиди – и Вата, и Кафа, и Пита. Обикновено нарушенията са комбинирани, което води до нарушения в дейностите на различните органи. В основата за поява на хемороидите е недоброто храносмилане, при което в тялото започват да се натрупват токсини. Те могат да запушат и възпалят различни циркулационни канали, в случая – кръвни. Затова лечението включва определен режим на хранене, прочистване от токсини, подправки, билки и масла за балансиране на Дошовите отклонения.

Какво лечение на хемороиди препоръчва Аюрведа медицината! Какви билки и препарати са ефективни и как да се справим с проблема сами! Отговорите на тези и още любопитни въпроси – За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

5 (100%) 1 vote[s]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.