Лечение на отоци с Аюрведа

Отоци Аюрведа лечение

Отоците и трите нива на дисбаланс 

Отокът е подуване на някаква част от тялото, където се е насъбрала течност в пространствата между клетките. Увеличението на течността с 10% води до оток. При натискане с пръст мястото известно време остава вдлъбнато. За Аюрведа това, както и останалите здравни проблеми и симптомите им, е заради настъпил конфликт, дисбаланс и блокиране в организма. Освен на физическо, това блокиране обикновено е и на емоционално, и на ментално ниво, защото човек е единство на тяло, емоции и съзнание.

Лечение на оток с Аюрведа

Физическото блокиране по принцип се получава от запушени фини канали, през които протичат трите биологични енергии. Може например да е блокиран лимфен съд или да е запушена вена. Задържането на течности е показателно и за дисбаланс при емоциите – дълго задържани отрицателни чувства заради нерешен, тлеещ конфликт. Задържаният страх например нанася поражения на бъбреците, а завистта влияе директно на сърцето. А бъбречните и сърдечно-съдовите проблеми често водят до отоци.

Как се лекуват отоците с помощта на Аюрведа и какви билки и терапии се препоръчват? За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

Оценете стаията

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.