Лечение на отоци с Аюрведа

Отоци Аюрведа лечение

Отоците и трите нива на дисбаланс 

Отокът е подуване на някаква част от тялото, където се е насъбрала течност в пространствата между клетките. Увеличението на течността с 10% води до оток. При натискане с пръст мястото известно време остава вдлъбнато. За Аюрведа това, както и останалите здравни проблеми и симптомите им, е заради настъпил конфликт, дисбаланс и блокиране в организма. Освен на физическо, това блокиране обикновено е и на емоционално, и на ментално ниво, защото човек е единство на тяло, емоции и съзнание.

Лечение на оток с Аюрведа

Физическото блокиране по принцип се получава от запушени фини канали, през които протичат трите биологични енергии. Може например да е блокиран лимфен съд или да е запушена вена. Задържането на течности е показателно и за дисбаланс при емоциите – дълго задържани отрицателни чувства заради нерешен, тлеещ конфликт. Задържаният страх например нанася поражения на бъбреците, а завистта влияе директно на сърцето. А бъбречните и сърдечно-съдовите проблеми често водят до отоци.

Как се лекуват отоците с помощта на Аюрведа и какви билки и терапии се препоръчват? Прочетете цялата статия като се регистрирате в сайта тук!

Оценете стаията

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.