Нарушен менструален цикъл

Аюрведа лечения

Дискомфортът при менструацията – от нарушен енергиен баланс

Менструацията може да е съпроводена с различни проблеми – болки в долната коремна зона, които могат да преминат към гърба и бедрата, главоболие, общо неразположение и слабост, гадене и повръщане, раздразнителност.

Нарушен менструален цикъл

Течението може да започне внезапно, да е много обилно, със съсиреци и да продължи повече от седмица, като се налага дамската превръзка да се сменя много често.

Може също така да е нередовно и оскъдно, което предизвиква тревоги и цялостно напрежение. Много жени търпят този дискомфорт – било защото не искат да обсъждат цикъла си като „срамна тема“, било защото е временен – след цикъла проблемите отшумяват, било защото неправилно го смятат за нормален.

Тези проблеми могат да се избегнат трайно и протичането на менструацията да е гладко, ако организмът възстанови естествения си начин на функциониране.

Как става това? Как можем да се излекуваме от проблеми с нарушения менструален цикъл? За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

Оценете стаията

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.