Нарушен менструален цикъл

Аюрведа лечения

Дискомфортът при менструацията – от нарушен енергиен баланс

Менструацията може да е съпроводена с различни проблеми – болки в долната коремна зона, които могат да преминат към гърба и бедрата, главоболие, общо неразположение и слабост, гадене и повръщане, раздразнителност.

Нарушен менструален цикъл

Течението може да започне внезапно, да е много обилно, със съсиреци и да продължи повече от седмица, като се налага дамската превръзка да се сменя много често.

Може също така да е нередовно и оскъдно, което предизвиква тревоги и цялостно напрежение. Много жени търпят този дискомфорт – било защото не искат да обсъждат цикъла си като „срамна тема“, било защото е временен – след цикъла проблемите отшумяват, било защото неправилно го смятат за нормален.

Тези проблеми могат да се избегнат трайно и протичането на менструацията да е гладко, ако организмът възстанови естествения си начин на функциониране.

Как става това? Как можем да се излекуваме от проблеми с нарушения менструален цикъл? За да отключите цялата статия се регистрирайте в сайта тук!

Оценете стаията

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.