Натурални методи за лечение на кожни изгаряния

Аюрведа билки и лекарства | HealthLife

Видове изгаряния според пораженията

Опасността на едно изгаряне зависи от дълбочината, до която е стигнало и от площта, която е засегнало. До тежко състояние може да доведе дори сравнително леко повърхностно изгаряне от първа степен, ако е обхванало голяма част от тялото.

При обгаряне на една трета от кожата, вече има опасност за живота. При над 50% е фатално, ако няма специализирана лекарска помощ. Болката невинаги е показателна. Като пример могат да се дадат повърхностното и дълбокото изгаряне от втора степан. Повърхностното е болезнено, но обикновено минава без инфекции и не се налагат операции. Макар че при дълбокото изгаряне от втора степен болката е далеч по-слаба, често тръгват възпаления и се стига до хирургическа намеса.

Кожни изгаряния | Healthlife

Според дълбочината, има 4 степени на изгаряне. При първата се нарушава горният слой на кожата – епидермисът. Кожата се зачервява и подува, но изгарянето минава без последствия. При втора степен се нарушава следващият слой – дермата. Появяват се и мехури, изпълнени с жълтеникава течност. За повърхностното и дълбоко поражение при втора степен беше споменато. Трета и четвърта степен са тежки изгаряния в дълбочина, като при четвъртата степен освен че се умъртвява кожата до въглен, се засягат и подкожния слой, кости, мускули, сухожилия. Хирургическата намеса е неизбежна, а особено опасно е изпадането в шок.

Видове изгаряния и как да можем да ги излекуваме с помощта на Аюрведа? 

За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

Оценете стаията

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.