Отслабване чрез пилатес

Диети за отслабване

Защо да изберем пилатес

Пилатес е един от популярните начини чрез физически упражнения да се отслабне и да се постигне оздравителен ефект за целия организъм. Защо да предпочетем тази система пред другите? Първо, защото без големи натоварвания, се стягат мускулите на корема, седалището, бедрата, гърба, най-вече в долната му част.

Пилатес упражнения

Това прави тялото много по-гъвкаво и неподатливо на травми на двигателния апарат. Системата не е насочена „да се хвърля пот“, а хармонично да развива всички мускулни групи. Получава се чрез последователно и плавно преливане на различни упражнения едно в друго като на игра, при което се ангажират различните части на тялото. Това прави комплекса занимателен, защото се избягва тягостната монотонност. Второ, с пилатес се подобряват метаболизмът и кръвообръщението, човек в по-голяма степен овладява координацията на тялото и равновесието, свиква на правилната стойка, движенията му стават грациозни. Трето, има антистрес ефект, влияе благоприятно на нервната система, доприняся за релакса и духовния баланс. И четвърто, пилатес упражненията са подходящи и за мъже, и за жени, включително бременни или след раждане, млади, стари. Използват се също от танцьори и спортисти.

Вижте каква е тайната на пилатеса и няколко топ упражнения в пилатеса! Прочетете цялата статия като се регистрирате в сайта тук!

Оценете стаията

Иван Великов е преподавател по Интегрална йога, Бойни изкуства, Карнавални техники и Логически игри с над 10-годишен опит в работата с деца, юноши и възрастни към „Движение за хармонично развитие“ (Body, Mind and Soul Training).

Преминал е множество обучения в системите на Веданта, Будистка, Даоистка и Тантра йога, както с български, така и с чуждестранни преподаватели на световно ниво. Той е двукратен златен медалист на Националното първенство по Йога в България и неколкократен медалист в първенства по класически стилове бойни изкуства. През 2016 г. печели златен медал на Международен шампионат по Йога в Индия.

Има дългогодишен опит в организирането и провеждането на спортни лагери за деца и юноши, планински преходи, младежки обмени с международно участие, тиймбилдинг събития, курсове и семинари за личностно развитие и здравословен начин на живот.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.