Плуване за отслабване

плуване за здраве

Плуването определено е един от най-щадящите видове спортни занимания, който, благодарение на непрестанното съприкосновение на тялото ни с водата, от една страна подпомага за изграждането и развитие на хармонична мускулатура, а от друга, този вид физическа активност е много щадяща към ставите и сухожилията ни и е подходяща за всяка една възраст и здравословно състояние.

Освен, че плуването може да ни направи по-здрави, да повиши нивата на нашите тонус, енергия и издръжливост, то също така е и верен съюзник в борбата с излишните килограми.

Какви именно са предимствата на плуването за подпомагане на загуба на тегло?

Истината – плуването е активен спорт и изгаря задоволително количество калории, като ни помага да се освободим от натрупаните излишни мазнини. Освен това, плуването е редовно възхвалявано за неговите сърдечно-съдови ползи, особено за по-възрастните хора. Тъй като при плуването използваме толкова много мускули в тялото си, сърцето и белите ни дробове ра%

5 (100%) 2 votes

Специализирал в областта на гериатрията и нутрициологията.

Професионалната му кариера започва през 2005 година с организиране на групи за редукция на наднорменото тегло и повишаване на двигателната им активност.

Участник и лектор в много форуми, семинари и дискусионни теми. Теодор Кордев е привърженик на активния начин на живот и възстановяване на естествения физиологичен ритъм на организма.