Пракрути в Аюрведа

Аюрведа билки и лекарства | HealthLife

Пракрути – неизменният код на живота и здравето

Пракрути е едно от основните, концептуални понятия във философията на Аюрведа. То отразява първично зададената, природна същност на човека и е свързано с индивидуалните му особености, които го отличават от всички останали хора. Предопределя физическите характеристики, реакцията на организма към външните въздействия като например климата, предразположението към болести, полезни и вредни храни, и съчетания на храни. От Пракрути също така зависи темпераментът, дори мисленето и начина, по който човек възприема околната среда и хората.

Елементите в Аюрведа | HealthLife

Пракрути е „код“ на точно определено енергийно съотношение в тялото на човека. То е индивидуално за всеки, неповторимо и е за цял живот, като не може да се променя. Аюрведа го възприема като изначална даденост сама за себе си, завършен модел на Божествена промисъл за всеки отделен човек.

Вижте какво представлява Пракрути и как да разберете своя собствен Пракрути – регистрирайте се в сайта, за да видите цялата статия тук!

 

5 (100%) 1 vote

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.