Пракрути в Аюрведа

Пракрути – неизменният код на живота и здравето

Пракрути е едно от основните, концептуални понятия във философията на Аюрведа. То отразява първично зададената, природна същност на човека и е свързано с индивидуалните му особености, които го отличават от всички останали хора. Предопределя физическите характеристики, реакцията на организма към външните въздействия като например климата, предразположението към болести, полезни и вредни храни, и съчетания на храни. От Пракрути също така зависи темпераментът, дори мисленето и начина, по който човек възприема околната среда и хората.

Елементите в Аюрведа | HealthLife

Пракрути е „код“ на точно определено енергийно съотношение в тялото на човека. То е индивидуално за всеки, неповторимо и е за цял живот, като не може да се променя. Аюрведа го възприема като изначална даденост сама за себе си, завършен модел на Божествена промисъл за всеки отделен човек.

Вижте какво представлява Пракрути и как да разберете своя собствен Пракрути – За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

    5/5 - (1 vote)

    Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.