Йога видовете

Йога – цялостно развитие и усъвършенстване на личността

Преди да се говори за йога видовете, е добре да се направят някои уточнения за йога, защото много хора я свързват единствено с „трудни пози“. Йога е система за личностно развитие чрез  усъвършенстване на тялото и съзнанието.

Целта е отлично здраве и дълголетие, но наред с това човек опознава вътрешния си свят, своята истинска същност, която за всеки е уникална. На определен етап от развитието той стига до Просветлението на съзнанието, сливането му с Божествения вселенски разум. Самата дума йога означава „съединяване“, „сливане“.

Към какво се стреми йога и нейните подвидове? За кого е предназначена йогата? Какви морални ценности изповядва и с какво може да направи животът Ви по-пълноценен и обогатен?

Вижте отговорите на тези въпроси като отключите цялата статия след вход или регистрация в сайта тук!

4 (80%) 1 vote

Камал Кишор започва да практикува йога на 12-годишна възраст под ръководството на Свами Сарасвати в Дивайн Лайф Съсайъти, Ришикеш, Индия.

През август 2007 г. участва в 21-дневен курс по йога за поддържане на добро общо здравословно състояние, организиран от Бихарската школа по йога, Мунгер (Бихар), Индия.

В продължение на три години, от 2012 до 2015 г., Камал Кишор изучава различни видове йога: Сатиананда йога, Раджа йога, Кундалини йога, Крия йога, Мантра йога, Нада йога, йога за деца, ведически ритуали за хармонизиране на чакрите и живота, йога Саняса, създадена от Свами Сарасвати. 

През 2013 г. участва в подготовката на поредното издание на Световната конвенция по йога, проведена в Бихар, Индия.

В периода 15 – 29 март 2015 г. провежда курсове по йога и тематични концерти в Тимишоара и Букурещ (Румъния) за асоциация Културен център Рабиндранат Тагор.

От май 2015 до януари 2016 г. посещава различни духовни и йога водачи в Хималаите, с чиято помощ задълбочава познанията си и усъвършенства уменията си в практикуването на йога.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.