Здравословно отслабване при малчуганите

Диети за отслабване

Когато един дете е по-удобно, повечето хора мислят, че е нормално да има излишни килца, защото расте. Това е така, защото повечето от нас са отраснали с твърдението, че който не си изяжда всичко от чинията няма да е здрав. Обаче това схващане може да ни подведе.

Защо е важно да се вземат мерки срещу затлъстяване на детето си?

Затлъстяването при децата може да доведе до сериозни физически и психологически проблеми. При малките с повече килограми значително нараства рискът от здравни проблеми като хипертония, атеросклероза, диабет, неплодие и др. Като прибавим и липсата на самочувствие, предизвикани от подигравки в училище, водещи до стрес, депресия, проблеми с ученето, изолация, имаме силна причина да не подценяваме повечето килца на детето си.

Как да разберем дали детето ни страда от наднормено тегло?

За да прочетете цялата статия, регистрирайте се в сайта тук! Ако вече сте регистриран потребител – логнете се тук!

Ако детето ни продължава да надхвърля килограми месец след месец, това е знак, че трябва да се направи нещо. Наднорменото тегло е хроничен здравословен проблем, при който се натрупват големи количества мастни запаси. Най-лесният начин да разберем дали детето ни е достатъчно е да се консултирате със специалист, който да измерва индекса на телесната му маса. Той се изчислява като се раздели телесната маса (килограми) на ръста (в метри) и се издига на втора степен. Щом децата са подрастващи, при изчисляването на ИТМ това също се взима под внимание.

Вижте онлайн калкулатор за изчисляване на енергийното потребление тук: https://luckyfit.eu/bmi-calculator/

health art

Как да отстранявам проблема?
Нужно е да разберете кой е факторът, довел до натрупването на килограми.

Нездравословно хранене

Всички лекари твърдят, че вредната храна е един от основните виновници за затлъстяването при децата. Нека се замислим какво се случва в действителност ежедневното меню на нашето дете. Ако това включва основно бързи храни, мазни закуски, чипс, торти и др., Това означава, че малкият ни се храни нездравословно.

Вижте примерно здравословно меню на клиниката за отслабване и детокс ЛъкиФит – https://luckyfit.eu/nutrition/.

Клиниката ЛъкиФит е ситуирана в Банско, България и е една от най-добрите и посещавани клиники за здравословна редукция на теглото в страната ни. Центърът за отслабване предлага няколко програми, съобразени с физическите възможности на учасниците. Базовата програма се нарича ЛъкиФит Стандарт, която предлага балансиран режим на хранене в рамките на между 1 100 и 1 400 ккал дневно. Програмата комбинира балансирано хранене и физическа активност – като

Предпазване от затлъстяване

* говорим с детето
Истина е, че детската психика е крехка. Ако при разговорите с детето не може да се постигне негативно въздействие и то да започне да се „тътпи“ с храна.

* поощряваме го
На децата не им е лесно да спазват ограниченията, затова трябва да покажем търпение и да кажем на своето дете, че ако искаме да успеем в каквото и да е, са ни необходими усилия.

* променяме диетата
Съветваме детето да се храни бавно и изключваме телевизора. (Когато се храните докато работим, гледаме телевизия, играем игри или сърфираме в интернет приемаме много повече храна).

* пазаруваме заедно
Когато сме на пазара с дето, обясняваме защо купувам вместо сладки лакомства – зеленчуци и плодове; защо е полезно да се консумира пълнозърнест хляб.

* не използваме храната като наказание или поощрение
Напълно неправилно е награждаме детето си с храна, когато е изпълнило задача, или пък обратното – да го наказваме с храна.

* не използваме думата „диета“, когато говорим с детето
Експерти смятат, че това действие може да има обратен ефект и детето да се възприеме негативно. По добре да използваме израза „здравословно отслабване“.

* не позволявам на малката да прекара в дома си пред компютъра или телевизора
Не бива да принуждаваме детето да практикува спорт, ако не искал. В такива случаи, за да включим в ежедневието му повече движение, можем просто да излизаме по-често на разходка сред природата, да се движим с колело, да се качваме по стълбите вместо по асансьора.

Какво да правим, когато нищо не дава резултат?
Ако всички наши усилия са влезли, добре ще се направи, ако се консултирате с диетолог, потърсете съвет от надежден лекар или записване на детето си в клиниката за отслабване, където специалистите по здравословно отслабване ще му помогнат да свалянето на теглото безопасно и да се научи да се храни здравословно. Препоръчваме Ви клиниката за отслабване ЛъкиФит, където екип от специалисти по здравословно хранене, начело с д-р Дани (един от най-известните диетолози в България) ще назначи хранителен режим и програма за двигателна активност. Чрез този нов режим ще можете да дадете на детето здравословен и пълноценен метод за справяне с излишните килограми. Повече за клиниката можете да видите тук: https://luckyfit.eu

[/geot]

Оценете стаията

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.