Здравословно отслабване при малчуганите

Диети за отслабване

Когато един дете е по-удобно, повечето хора мислят, че е нормално да има излишни килца, защото расте. Това е така, защото повечето от нас са отраснали с твърдението, че който не си изяжда всичко от чинията няма да е здрав. Обаче това схващане може да ни подведе.

Защо е важно да се вземат мерки срещу затлъстяване на детето си?

Затлъстяването при децата може да доведе до сериозни физически и психологически проблеми. При малките с повече килограми значително нараства рискът от здравни проблеми като хипертония, атеросклероза, диабет, неплодие и др. Като прибавим и липсата на самочувствие, предизвикани от подигравки в училище, водещи до стрес, депресия, проблеми с ученето, изолация, имаме силна причина да не подценяваме повечето килца на детето си.

Как да разберем дали детето ни страда от наднормено тегло?

За да прочетете цялата статия се регистрирайте в сайта тук!

Оценете стаията

Специализирал в областта на гериатрията и нутрициологията.

Професионалната му кариера започва през 2005 година с организиране на групи за редукция на наднорменото тегло и повишаване на двигателната им активност.

Участник и лектор в много форуми, семинари и дискусионни теми. Теодор Кордев е привърженик на активния начин на живот и възстановяване на естествения физиологичен ритъм на организма.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.