Йога пози и техните ползи

Войн II поза укрепва краката и ръцете , отваря гърдите и раменете ви и съкращава коремните органи

Какво представляват йога позите и как ни помагат да бъдем здрави и активни?

Йога позите или тнар. асани са пози на тялото, които имат за цел свободното и правилно циркулиране на енергията (прана) в тялото. Йога позите помагат да раздвижим тялото, да фокусираме ума и да контролираме дишането, така че в тялото да се събудят всички живителни механизми, отговорни за лечението на дадено заболяване.

Специално за Вас подбрахме някой от най-ефективните и популярни асани в йога! За да видите всичките асани, се регистрирайте тук!

4.6 (92%) 5 votes

Камал Кишор започва да практикува йога на 12-годишна възраст под ръководството на Свами Сарасвати в Дивайн Лайф Съсайъти, Ришикеш, Индия.

През август 2007 г. участва в 21-дневен курс по йога за поддържане на добро общо здравословно състояние, организиран от Бихарската школа по йога, Мунгер (Бихар), Индия.

В продължение на три години, от 2012 до 2015 г., Камал Кишор изучава различни видове йога: Сатиананда йога, Раджа йога, Кундалини йога, Крия йога, Мантра йога, Нада йога, йога за деца, ведически ритуали за хармонизиране на чакрите и живота, йога Саняса, създадена от Свами Сарасвати. 

През 2013 г. участва в подготовката на поредното издание на Световната конвенция по йога, проведена в Бихар, Индия.

В периода 15 – 29 март 2015 г. провежда курсове по йога и тематични концерти в Тимишоара и Букурещ (Румъния) за асоциация Културен център Рабиндранат Тагор.

От май 2015 до януари 2016 г. посещава различни духовни и йога водачи в Хималаите, с чиято помощ задълбочава познанията си и усъвършенства уменията си в практикуването на йога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *