Как да се храним здравословно

здравословно хранене

Какво означава да се храним здравословно

Здравословното хранене е разнообразно, пълноценно и питателно и най-вече балансирано. Нутриентен режим, който осигурява на тялото ни всички важни хранителни вещества, от които се нуждаем ежедневно, като в същото време остава в рамките на калориите, които са ни необходими, за да поддържаме оптимално тегло.

Здравословното хранене, също така, е гаранция за нашето здраве, не само служи за превенция за развитие на липси и дефицити, но и  намалява риска от развитие на редица заболявания и други здравословни проблеми.

Здравословното хранене:

  • Изобилства предимно от зеленчуци, плодове, пълнозърнестите храни и храни без мазнини или с нискомаслени млечни продукти;
  • Включва чисто месо, риба, боб, яйца и ядки;
  • Ограничава наситените и транс-мазнините, натрия и добавените захари;
  • Контролира размера на порциите, честотата и регулярността на храненията.

Калории

За да отслабнат, повечето хора трябва да намалят броя на калориите, които получават от храната и напитките и да увеличат физическата си активност.За загуба на тегло от 1-2 кг. на седмица дневния прием трябва да бъде намален с 500 до 750 калории:• Хранителни режими, които съдържат 1200-1 500 калории дневно, ще помогнат на повечето жени да отслабнат безопасно.• Хранителни режими, които съдържат 1500-1800 калории дневно, са подходящи за мъже и жени, които тежат повече или тренират редовно. Много нискокалорични диети с по-малко от 800 калории на ден не трябва да се прилагат, освен ако не сте под лекарско наблюдение.

5 хранителни режими, чиято ефективност е научно подкрепена. За да отключите цялата статия, моля регистрирайте се в сайта тук!

Оценете стаията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *