Как да се излекуваме с йога

Как да се излекуваме с йога

Незапознатите възприемат йога само като пози и упражнения. Освен това обаче, йога е и философия, медицина, начин на мислене и живот, здраве и дълголетие, щастие.

Добър гимнастик би могъл да изпълни точно позите и упражненията /Асана/, но те за него няма да имат същинския здравен ефект без предните две нива на йога – Яма и Нияма.

Само правилното достигане и овладяване на Асана може да ни помогне да се излекуваме. Как става това?

За да прочетете цялата статия трябва да се регистрирате в сайта тук!

Оценете стаията

Камал Кишор започва да практикува йога на 12-годишна възраст под ръководството на Свами Сарасвати в Дивайн Лайф Съсайъти, Ришикеш, Индия.

През август 2007 г. участва в 21-дневен курс по йога за поддържане на добро общо здравословно състояние, организиран от Бихарската школа по йога, Мунгер (Бихар), Индия.

В продължение на три години, от 2012 до 2015 г., Камал Кишор изучава различни видове йога: Сатиананда йога, Раджа йога, Кундалини йога, Крия йога, Мантра йога, Нада йога, йога за деца, ведически ритуали за хармонизиране на чакрите и живота, йога Саняса, създадена от Свами Сарасвати. 

През 2013 г. участва в подготовката на поредното издание на Световната конвенция по йога, проведена в Бихар, Индия.

В периода 15 – 29 март 2015 г. провежда курсове по йога и тематични концерти в Тимишоара и Букурещ (Румъния) за асоциация Културен център Рабиндранат Тагор.

От май 2015 до януари 2016 г. посещава различни духовни и йога водачи в Хималаите, с чиято помощ задълбочава познанията си и усъвършенства уменията си в практикуването на йога.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.