Какво са Пурвакарма и Панчакарма в Аюрведа

Натрупаните в организма токсини – основна причина за болестите

Пурвакарма и Панчакарма са два метода за пречистване на организма и са важна част от лечението с Аюрведа. За Аюрведа болестите се причиняват основно от натрупаните в тялото отрови. Тези отрови – „Ама“ – се получават най-вече от неправилно хранене – от хранителни остатъци, които не са разградени и усвоени навреме. Тези остатъци престояват в храносмилателната система и отделят различни токсини – тежки метали, свободни радикали, пестициди.

При това преработващите системи в организма са свързани и са така устроени, че да „разпращат“ веществата по тялото до ниво клетка. Така отрови се натрупват не само в червата, черния дроб, бъбреците, жлъчката и т.н., но тровят организма и на клетъчно ниво, объркват естествените функции и процеси. С времето токсините образуват слой като полутечно лепило, от което организмът вече не може да се освободи сам. Затова Аюрведа лечението използва пречистващите системи Пурвакарма и Панчакарма при всички болести. Целта е да се премахнат причините за заболяването, а не просто да се облекчават симптомите – да речем, да стихнат болките. Като пречиства с Пурвакарма и Панчакарма тялото от токсините, Аюрведа  премахва условията за развитие на болести, възстановява естествените процеси в организма, възвръща защитните му сили.

Пурвакарма и Панчакарма – хиляди години доказан ефект

Вижте какво представляват хилядолетните методи за лечение в Аюрведа Пурвакарма и Панчакарма! Прочетете цялата статия като се регистрирате тук!
5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *