Какво са Пурвакарма и Панчакарма в Аюрведа

Аюрведа билки и лекарства | HealthLife

Натрупаните в организма токсини – основна причина за болестите

Пурвакарма и Панчакарма са два метода за пречистване на организма и са важна част от лечението с Аюрведа. За Аюрведа болестите се причиняват основно от натрупаните в тялото отрови. Тези отрови – „Ама“ – се получават най-вече от неправилно хранене – от хранителни остатъци, които не са разградени и усвоени навреме. Тези остатъци престояват в храносмилателната система и отделят различни токсини – тежки метали, свободни радикали, пестициди.

 

При това преработващите системи в организма са свързани и са така устроени, че да „разпращат“ веществата по тялото до ниво клетка. Така отрови се натрупват не само в червата, черния дроб, бъбреците, жлъчката и т.н., но тровят организма и на клетъчно ниво, объркват естествените функции и процеси. С времето токсините образуват слой като полутечно лепило, от което организмът вече не може да се освободи сам. Затова Аюрведа лечението използва пречистващите системи Пурвакарма и Панчакарма при всички болести. Целта е да се премахнат причините за заболяването, а не просто да се облекчават симптомите – да речем, да стихнат болките. Като пречиства с Пурвакарма и Панчакарма тялото от токсините, Аюрведа  премахва условията за развитие на болести, възстановява естествените процеси в организма, възвръща защитните му сили.

Пурвакарма и Панчакарма – хиляди години доказан ефект

Вижте какво представляват хилядолетните методи за лечение в Аюрведа Пурвакарма и Панчакарма! Прочетете цялата статия като се регистрирате тук!

Оценете стаията

Образование: Бакалавърска степен на факултета по Аюрведа медицина и хирургия към университета в Пуна през 2000 година.

Опит:

Доктор Гардже работи като „Аюрведачаря”( Ayurvedacharya), което в буквален превод носи значението – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското правителство като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в използването и лечението чрез билкови лекарства по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да прилага близо 400 различни видове билки и техни формули, които се използват за лечение на редица болести. Също така има специализация за практикуване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е последовател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича– Аря Вайдя Чикитса (ARYA VAIDYA CHIKITSA) и е основана още преди 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Практикувал е заедно с опитните професори и лекари по медицина, които са давали консултации на министър-председателя и президента на Индия!

Неговата лекарска дейност е помогнала на много пациенти да бъдат излекувани, като за целта използва без да видоизменя традиционните аюрведични лечебни техники, които се използват в аюрведичната медицина.

Д-р Махеш Гардже е уверен в теориите, за това, което представлява психосоматичната причина на болестния процес. Най-вече, че чрез силата на ума и позитивното мислене, лечение могат да намерят редица заболявания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *