Спортът достатъчен ли е да имаме хубава фигура?

Диети за отслабване

Спортът – възможно ли е да „презаредим“ и достатъчен ли е той за поддържане на хубава фигура?

„Спортът е здраве“ – израз, който често се чува от медии, роднини, приятели. Поради факта, че днес повечето хора имат застоял начин на живот, смятаме, че колкото повече се движим, толкова по-добре.

Но така ли е в действителност? Възможно ли е движението в един момент да бъде твърде много?
Може да се окаже, че твърде интензивните и честите тренировки могат да имат същия ефект, както и обездвиженият начин на живот. Изследването от Дания показва, че хората, които се движат с бърз темп повече от 3 пъти по 4 часа на седмица, също са застрашени от смъртност, толкова, колкото хората, които спортуват много малко или не спортуват изобщо.

За да отключите цялата статия се регистрирайте в сайта тук!

Оценете стаията

Иван Великов е преподавател по Интегрална йога, Бойни изкуства, Карнавални техники и Логически игри с над 10-годишен опит в работата с деца, юноши и възрастни към „Движение за хармонично развитие“ (Body, Mind and Soul Training).

Преминал е множество обучения в системите на Веданта, Будистка, Даоистка и Тантра йога, както с български, така и с чуждестранни преподаватели на световно ниво. Той е двукратен златен медалист на Националното първенство по Йога в България и неколкократен медалист в първенства по класически стилове бойни изкуства. През 2016 г. печели златен медал на Международен шампионат по Йога в Индия.

Има дългогодишен опит в организирането и провеждането на спортни лагери за деца и юноши, планински преходи, младежки обмени с международно участие, тиймбилдинг събития, курсове и семинари за личностно развитие и здравословен начин на живот.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.